Radio & Televisie

Ik raak geïnspireerd door mensen die anders denken. In deze tijden van heftige veranderingen hebben we dat soort mensen nodig! Alleen de mensen die het lef hebben tegen de stroom in te zwemmen, diegenen die het nét even anders doen hebben het inzicht om iets daadwerkelijk te veranderen.

Ondernemers, wetenschappers, CEO’s, politici of studenten, overal zitten deze creatieve geesten. Overal proberen ze de status quo aan te pakken. Zij kijken liever naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Daarom interview ik ze, ga ik met ze in debat en vertel hun verhalen door.

BNR: Werkverkenners

Wij zijn er een groot gedeelte van ons leven mee bezig: werk! Ik ga in dit programma op zoek naar vragen die mij boeien over werk. Vaak simpele vragen, maar regelmatig met een complex antwoord. Bijvoorbeeld: Moet je een strenge baas zijn? Werkt dat? Of, waarom hebben knappere mensen vaak een betere baan? Of moeten ZZp-ers niet altijd hetzelfde (of meer) betaald worden dan mensen in vaste dienst?

RTLZ: Z in Zaken

Hoe cash je met een geniaal idee? Hoe laat je de economie in jouw voordeel werken? Wat is de snelste weg naar de top? In Z in Zaken blik ik samen met mijn gasten terug op de afgelopen week. Topmanagers, jonge entrepreneurs, topmanagers, trendwatchers en financiële whizzkids bespreken het laatste zakennieuws. Alles over ondernemerschap, innovatie, technologie, duurzaamheid en internationaal zakendoen. Gegarandeerd energiek het weekend door!

RTLZ: De Groeichallenge

‘De Groei Challenge’ is het nieuwe tv-programma voor en over ondernemers met groeiambitie. Goedlopende bedrijven die toe zijn aan de volgende stap en het lef hebben om te groeien worden door een team van experts gecoacht naar de volgende fase.

RTLZ: Financiële top

Of je nou sperziebonen of biertjes maakt, overal zitten financials aan het roer. Hoe kijken zij naar hun bedrijf? Zijn het saaie spreadsheet-fetisjisten, of hebben zij een dieper inzicht die anderen soms ontgaat? In financiële top loop ik een dag met hen mee door het bedrijf.

BNR: Zaken doen met Rens de Jong

Bij BNR presenteerde ik het BNR het programma Zaken Doen Met. Van succesvolle ondernemers tot startups, mensen met een scherpe mening en creatieve businessplannen komen bij mij aan tafel. Ik daag ze uit, schets dilemma’s en kom tot de kern van de zaak.