Corona: tijd voor verandering

Bijna 12 maanden Corona. Wat heeft het jou nou opgeleverd? 

Bij mij een paar dingen: 

Flexibiliteit & Uitdaging. Toen alle evenementen in vier dagen tijd uit de agenda gingen, dacht ik shit. Maar al snel realiseerde ik dat er –juist in deze tijd– heel veel behoefte is aan goede online seminars. Om te verbinden met het personeel, om stakeholders te enthousiasmeren, om klanten te bereiken. 

Nieuwe dingen geleerd. Ik heb een thuisstudio gebouwd om (internationale) interviews op te nemen. Ik weet inmiddels hoe ik digitaal video kan monteren (Voor de kenners, ik kon alleen nog maar 3 machine-montage). En ik ben heel veel als presentator op pad gegaan om video’s te maken. En: wat is het lekker om nieuwe dingen te leren!

Meer stilstaan: Ik ben nogal een druk baasje. En het liefste ga ik de hele dag door. Maar zo’n lockdown zet je letterlijk even stil. Een pas op de plaats. Ik heb mijn bedrijf BuzzMaster verkocht, het was tijd voor nieuwe avonturen. 

Wat gaat er in 2021 gebeuren? Hopelijk presenteer ik nog veel mooie Podcasts en Radioprogramma’s (Check Werkverkenners en Crisis de Baas). Ik blijf (online) talkshows hosten. Maar –BREKEND– er komt iets nieuws bij…. 

?? IK GA EEN MBA DOEN  ??

Een paar maanden geleden ben ik toegelaten tot de Executive MBA van het Parijse HEC. Wat houdt dat in? Ik vertaal het als bedrijfskunde, want alle facetten van het runnen van een organisatie komen langs. Van sales & marketing, leiderschap & operations tot accounting en corporate finance. 

Mijn doel? Ik ga er een beetje open in, ik hoop daar ook geïnspireerd te raken. Maar het opzetten van een nieuw bedrijf is zeker een optie. Ik word er in ieder geval een betere business-interviewer van. De toekomst zal het leren! 

Kortom: ik hoop dat we elkaar het komende jaar nog ergens bij een radioprogramma, online talkshow of hopelijk ergens weer eens in Dauphine tegenkomen. Zo niet, dan zit ik waarschijnlijk in Parijs!

Waar zal ik eens gaan studeren?
Delen:LinkedInX
Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rens de Jong