Netwerken tijdens online webinars

Eigenlijk gaat het best goed he, al die online evenementen! Mijn ervaringen tot nu toe: Het lukt ons goed om de vaart erin te houden (max 1,5 uur). We kunnen goeie afwisselende programma’s neerzetten (voorbeeld 1, voorbeeld 2). En daarnaast is het mooie, we zijn ons veel meer bewust WAT we willen zeggen in die korte tijd die we hebben. Kortom –ondanks dat ik het publiek ook wel mis– bewandelen we nieuwe wegen, en dat is ook interessant. Maar toch missen we iets fundamenteels…

En dat is natuurlijk het netwerken voor, tijdens en achteraf. Die toevallige ontmoetingen, die serendipiteit, dat leuke gesprekje bij de koffietafel. Gelukkig komen daar ook steeds meer oplossingen voor.

Breakouts

Zo is er software waarbij je een onderscheid kunt maken tussen de ‘main’ stage, en breakout sessies. En het leuke is, die kan je tijdens de pauze ook gebruiken als koffietafels. Zorg er wel voor dat mensen via hun chrome-browser de audio en video hebben ingeschakeld. Je kan daarvoor natuurlijk Zoom gebruiken, maar er zijn meer interessante alternatieven.

Netwerken

Soms heb ik klanten die naast de stream ook een netwerk-app gebruiken. Dat werkt vaak beter dan ik van te voren inschatte. Toch ben in voor het netwerken meer voorstander van integratie in het platform zelf. Zou zijn er systemen die een soort chat-roulette doen, dus je wordt willekeurig bij iemand ingedeeld, en daar klets je dan een paar minuten mee en eventueel wissel je digitale kaartjes uit.

Leads genereren voor sponsoren

Ja, hoe doe je dat precies? Want we hebben geen beursvloeren meer. Ik merk zelf als ik een evenement bekijk, dat ik soms even wegdwaal. En dan dus even op het platform rond ga kijken. Dan kom ik dus mensen tegen in bovenstaande koffiecorners of roulette-sessies. Maar, als je daar nou ook nog een virtuele beursvloer aan toevoegt, waar je een beetje doorheen kan browsen, dan houd je die aandacht ook vast.

Hulp nodig?

Ik heb inmiddels al heel wat platformen gezien en mee gewerkt. Daarnaast heb ik vaak gezien welke dynamiek er ontstaat als je een platform op een bepaalde manier inricht. En mijn ervaring is dat het fijn is om iemand achter de hand te hebben, om mensen te helpen navigeren. Als je advies of tips nodig hebt, of als je jouw evenement meer netwerk-mogelijkheden wil geven, neem dan contact op.

Delen:LinkedInX
Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rens de Jong