Turboboost een entrepreneur: SixHandshakes.nl

photo.jpgVoor het programma ‘Zaken doen met” bij BNR en tijdens de congressen die ik presenteer, spreek ik honderden ondernemers en zakenmensen per jaar. En wat blijkt:

Als je succesvol wil zijn, gaat het er niet alleen om wat je kùnt, maar ook wie je kènt.

Eugene Roorda vertelde mij ooit eens: “Iedereen wil potentieel succesvolle mensen verder helpen. Want dan kunnen ze later tegen anderen zeggen: “Die heb ik — toen ie nog onbekend was — echt goed op weg kunnen helpen”.

Daarom heb ik samen met anderen de afgelopen jaren tijdens evenementen geëxperimenteerd met “live netwerken”. Wat we doen? Heel simpel. Zet op het podium een ondernemer die een draaiend bedrijf heeft, een sterk product en de wilskracht om verder te groeien. En dan? Dan vragen we het publiek om hun gezamenlijke netwerk open te zetten.

Het enige wat het publiek hoeft te doen is de connectie leggen. Even een mailtje aan een bekende in zijn of haar netwerk: “zou jij verder kunnen helpen?” Ik heb dit nu een aantal keer gedaan, bij Wereldveroveraars, bij YesDelft, bij de VNCI en andere opdrachtgevers. En iedere keer ontstaat er een energie in de zaal, die je niet snel ergens anders tegen komt.

Je realiseert je opeens: wij kunnen deze ondernemer in 10 minuten een jaar verder helpen! En dat geeft zo’n boost aan een zaal, dat is ongelofelijk!

NetworkEventSiteWeb2

 

 

Daarom ben ik samen met evenementen-en-social-media-gurus StarLive en Boom Your Business het platform SixHandshakes begonnen. Wij willen een reeks evenementen neerzetten waarbij we dit principe tot hoofddoel verheffen.

Ons doel: het gecombineerde netwerk van ondernemers in de zaal gebruiken om andere ondernemers in 10 minuten, een jaar verder te helpen.

Waarom Six Handshakes? Het was de Amerikaanse wetenschapper Stanley Milgram die in de jaren ‘60 kettingbrieven en pakketjes stuurde van West- naar Oost Amerika. Daarmee probeerde hij zijn theorie te bewijzen dat iedere mens op aarde is met elkaar te verbinden met slechts 6 mensen daartussen. “Only Six Handshakes away”.

Fascinerend toch? Doe jij mee? Kijk verder op www.sixhandshakes.nl

 

Delen:LinkedInX
Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rens de Jong