Mijn missie: transformaties versnellen

Deze zomer heb ik na 18 maanden mijn executive MBA afgerond aan HEC in Parijs. In Nederland een relatief onbekende business-school, maar wereldwijd hoog aangeschreven. Het was een ongelofelijke interessante en leerzame journey in een internationaal gezelschap. 

Waarom heb ik dat gedaan? Kost tijd, geld en moeite? Als journalist en vooral als presentator heb ik de afgelopen 23 jaar vooral verslag gedaan van de veranderingen in onze maatschappij. Ik zag de trends, analyseerde ze en stelde scherpe vragen aan politici, CEO’s en andere betrokkenen.

Ik ben er nog steeds overtuigd dat bij alle belangrijke uitdagingen van onze tijd, ondernemers & bedrijven een sleutelpositie hebben. Samen met een scherpe overheid zullen zij de noodzakelijke transities vorm moeten geven. 

En kijk maar om je heen: er verandert ongelofelijk veel. De oorlog in Oekraïne laat een nieuwe wereldorde zien. De krapte op de arbeidsmarkt toont aan dat we bergen werk moeten verzetten met steeds minder mensen. En ondertussen staat de basis onder ons eigen leven op aarde zwaar onder druk. 

Je zou kunnen denken: dit lukt nooit. Maar zo wil ik niet zijn. We hebben de plicht om optimistisch te zijn. Wij kunnen dit fixen. Wij gaan dit doen. Met elkaar. 

De afgelopen 23 jaar heb ik gerapporteerd over transformaties, de komende 23 jaar wil ik meer skin in the game. Ik wil de noodzakelijke  transities versnellen. Ik ga bedrijven helpen om verandering van strategie waar te maken. Door intern hun verhaal helderder te maken. Door het senior leadership aan boord te krijgen. Door iedereen intern enthousiast te maken voor het verhaal van verandering. 

Dus, sta je voor een nieuwe bladzijde in je bedrijf? Wil je een community van change-makers bouwen? Wil je energie voor verandering creëren? En heb je een extra boost energie nodig? Laten we praten! 

Delen:LinkedInX
Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rens de Jong