Magnetron leasen?! Iemand?

“Maar…is het niet precies andersom?”. Het is een prima vraag als je even een black-out hebt tijdens een interview. En het aardige is, soms brengt het je gast op radicale nieuwe ideeën!

Het volgende filmpje bracht mij op allerlei nieuwe gedachten. Het gaat over de circulaire economie. Wat zoveel betekent dat afval geen afval meer is. Net zoals in de natuur: Boom valt om, kevers vreten ‘m op, poepen de boom uit, mest verdwijnt in de grond, boom groeit weer op. Etc. Etc.

 

Kan je zoiets ook met wasmachines, telefoons, computers doen? Neeh, niet echt. Maar wat nou als ik een deal sluit met Apple, dat ik per maand een bedrag betaal om altijd een snelle computer te kunnen gebruiken? Dat ik het apparaat niet bezit, maar dat Apple ‘m uitleent? En dat ze ‘m na een tijdje vervangen voor een nieuwe, en de oude weer uit elkaar halen en de onderdelen opnieuw gebruiken?

Wel een grappig idee. Altijd het laatste model, nooit opgestapelde oude apparaten in je huis en nog goed voor de aarde ook… Kan bijna niet waar zijn… Waar zit de adder?


Delen:LinkedInX
Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rens de Jong